Engasjerende lesning for bilentusiasten

Det offisielle Norsk Porsche-magasinet

↑ Intro
Engasjerende lesning for bilentusiasten
Kategori: Bilmagasin Stikkord: Magasin, Art Direction, Krysspublisering, Layout Opplag: 15000 Sider: 100 Utgivelser: 5 Oppdragsgiver: Porsche Norge 2019

Hvorden ser Porsche ut i en norsk kontekst? Hva består den norske Porsche-kulturen i? Det var utfordringen fra Porsche Norge da arbeidet med Norsk Porsche – Porsche-Norges offisielle magasin – begynte. Resultatet ble et magasin som kommer ut to ganger i året og distribueres til stolte Porsche-eiere og andre interesserte over hele landet. Målet er å bygge oppunder en særegen norsk Porshe-identitet og styrke lojaliteten til en av bilverdenenes mest ikoniske merkevarer.

Vi ønsket å skape et interessant, lesverdig magasin med høy egenverdi, som ikke bærer preg av reklame. Her finner leseren norsk Porsche-historie (som historien om Sonia Henies Porsche Roadster 1953-modell), portretter (av blant andre Axel Lund Svinndal og Sigurd Wongraven), reportasjer fra store kjøreopplevelser, teknisk stoff og nyhets- og livsstilreportasjer. Stoffet skal treffe både nye Porsche-eiere og fenge de med dyp innsikt i Porsche-universet.

Magasinet produseres av Griff Kommunikasjon ved hjelp av innleide journalister og fotografer. Vi legger stor vekt på å bruke de beste pennene og ikke minst foto av aller ypperste kvalitet. Blant annet inviterer vi til hvert nummer en ledende norsk fotograf til å skape sitt særegne Porsche-portrett – der bilen står i sentrum.

I tillegg til Norsk Porsche produserer vi også filmer knyttet til hvert nummer, og har designet nettstedet til Porsche-importør Porsche Norge. Det er neppe nødvendig å legge til at vi selv mener at lite kan måle seg med en kjøretur i verdens vakreste land – i verdens vakreste bil?

Svingenes mester 3
2-walker-1
Svingenes mester 4
Junior 1
Foto 1-3: Kimm Saatvedt. Foto 4: Knut Åserud

Magasinet trykkes i 15.000 eksemplarer og distribuert til alle registrerte eiere av Porsche. I tillegg vil interesserte lesere få anledning til å abonnere på magasinet. Et utvalg av saker publiseres på nettstedet norskporsche.no.

Norsk Porsche preges av fotografering på høyt nivå, dyktige skribenter og reportasjer av høy kvalitet. Norsk natur, kultur, veier og ingeniørkunst vil danne det visuelle hovedinntrykket, der blant annet fotografens tolkning av Porsche og kjente personers opplevelser i Porsche vil stå sentralt.

Norangsdalen 6
Storslåtte reisereportasjer fra norge på kryss og tvers. Sett her: Norangsdalen, Sogn og Fjordane. Foto: Marius Beck Dahle

Porsches engasjement i motorsport og kjørekultur vil også reflekteres i det redaksjonelle innholdet, blant annet i form av reportasjer og event-kalender. Det samme gjelder den betydelige interessen i Norge for klassiske Porscher. Magasinet vil vie eldre biler og spesielle objekter oppmerksomhet, blant annet i form av reportasjer om spektakulære og interessante restaureringsprosjekter.

Saker relatert til design, teknologi og ingeniørkunst vil også bli dekket uten direkte forbindelse til Porsche.

Californebu 8
Junior 1
Høyre: BROSLO på gamle Fornebu flyplass. Foto: Kimm Saatvedt. Venstre: Alf med sin Porsche Junior utenfor Harstad. Foto: Knut Åserud
↑ Se også